Од логопеда до козметичара

Од логопеда до козметичара
14.09.2017. Facebook Twitter

Ове недеље смо разговарали са Теодором Драшковић, логопедом и козметичарском. 

Драга Теодора да ли можемо да те замолимо да се представиш читаоцима блога ,,Мој Божидарац’’? Шта те покреће, како си схватила да те нега лепоте занима? 

Од своје седамнаесте се интересујем за козметику и одговорније се опходним према свом лицу. Неки од начина на које сам то постизала су одласци код козметичара, хигијенско чишћење лица или дигитална комодоекспресија. Моја тадашња козметичарка је била веома посвећена свом послу, а ја сам била задовољна. Радовала сам се сваком одласку, пратила сам је шта ради, упијала шта говори. Све ми се то допало. У једном моменту сам помислила и разумела да бих исто и ја желела да радим. Допада ми се тај осећај када увидим да сам успела некога да учиним задовољним. Баш то је оно што ме покреће, задовољсто које се прочита на лицима оних који дођу на третман. Од почетка третмана, ап-шминкања, преко масаже, па до краја - примене маски и осталих паковања, све је подједнако занимљиво и у свему уживам.

Занимљиво је да си по занимању пре козметичарке била логопед, као што знамо логопед се бави изазовима са вербалним и невербалним комуникацијским сметњама код деце и одраслих, откуд промена професије и како се то десило?

Тачно, моје примарно занимање било посао логопеда, породици и пријатељима није било јасно зашто би ме интересовало да постанем козметичарка. Када су саслушали разлоге и схватили да то истински желим, подржавали су ме од уписа курса па све до запослења. У моменту када сам почела да радим, наставили су исто да чине, а уз њих, и за нијансу јаче то чини и партнер. Значи и прија подршка, подстиче ме да будем истрајна, да не одустајем и храбри ме за даље.

Како си сазнала за Божидарац и који су твоји утисци са ове дистанце о обуци? 

Курс за козметичара у Божидарцу сам одабрала по препоруци. Препорука је стигла од козметичарке код које сам ишла на хигијенско чишћење лица. Задовољна сам знањем и све што сам научила на курсу за третмане лица примењујем у раду. Помињем и препоручујем Божидарац кад год се укаже прилика, такође препоручујем и курсеве које нисам похађала водећи се квалитетом оног што сам научила на свом курсу. Супер је што вам диплома које добијете у Божидрацу може користити и у иностранству.

Који су твоји даљи планови? Чиме се тренутно бавиш?

Данас сам запослена у салону Дама који успешно ради једанаест и по година. Налазимо се у Новом Пазару, у улици Мехмеда Алибашића бб. Услуге које салон нуди су: депилација, педикир и маникир, сређивање ноктију-гел лак, јапанско исцртавање обрва, соларијум, професионално шминкање, хируршко пуњење усана, ботокс, фризерске услуге и третмани лица. Поред мене и две колегинице ту је и власница салона која води цео посао. Иако нисам имала бригу око покретања посла и отварања салона, често размишљам на који начин привући људе и како постати и остати ,,оригиналан у мору проваљених фора“. Имам идеја и радујем се да их применим у послу, али постоји увек постоји сумња како ће муштерије реаговати, јер сваки излазак из ,,зоне комфора“ је ризик.

Који савет би дала будућим полазницима и полазницима односно свим онима који би желели да крену са новим или првим занимањем?

У послу као и у животу морате јасно знати шта желите, поставити циљ, дати рокове и водити се тим. Морате имати храбрости и бити истрајни. Треба вам и подршка, јер ,,у двоје” је лакше и лепше. Тако сам чула од старијих и чини ми се да не греше.

Top