Najtraženijim veštinama do nove karijere i lakše promene posla

Najtraženijim veštinama do nove karijere i lakše promene posla
23.01.2020. Facebook Twitter

Ukoliko se nalazite u situaciji da zelite da promenite karijeru od velikog je značaja da odaberete prave veštine koje možete naplatiti. Nova karijera znači i novi početak koji može biti podjednako uzbudljiv i izazovan. Pažljivo odabran kurs ili obuka sa praktičnim iskustvom mogu vam olakšati put ka novom poslu. Za promenu i prekvalifikaciju nikada nije kasno, bez obzira koliko imate godina i u kojoj fazi života se nalazite.
               Kada ste doneli konačnu odluku da želite da naučite nešto novo postavlja se pitanje šta je od novih veština najbolje savladati? Ukoliko volite rad sa ljudima postoji pregršt poslova, poput onih u turizmu, sa kojima se odmah možete zaposliti jer su takvi radnici uvek traženi. IT profesija je takođe poslednjih godina u vrhu visoko plaćenih poslova i pruža velike mogućnosti za dalji razvoj karijere ali nažalost malo žena se odlučuje za ova zanimanja.
                Nekoliko veština se prema ponudi poslova na tržištu rada izdvojilo po svojoj traženosti i o njima definitivno treba razmisiti kao poželjan izbor za novu karijeru:
              Industija nege i lepote je jedna od najisplativih grana i nudi veliki izbor kreativnih poslova. Profesije frizera, kozmetičara, masera nude vam odlične mogućnosti za zaradu. Prednost je što vam stešeno znanje daje mogućnost da radite za druge ali i samostalno pokrenete biznis. Mogućnosti za usavršavanje su takođe velike jer se industrija lepote konstantno menja i napreduje. Potrebno je samo odabrati neki od početnih kurseva i vredno raditi na daljem usavršavanju.
            Sve veći broj putovanja i potreba za kvalitetnim i raznovrsnim uslugama u domenu hotelijerstva doveo je do velike potražnje za kuvarima, konobarima i obučenim recepcionerima. Ova zanimanja daju vam mogućnost da radite u hotelima, restoranima ili kruzerima širom sveta. Jedan kuvar na primer može mesečno zaraditi više od nekog ko je zaposlen u korporaciji, dok iskusan konobar može lako napredovati do šefa restorana. I za ova zanimanja možete kroz praksu i kurseve steći neophodne veštine.
          Dobar knjigovođa je neophodan svakoj firmi, a samo je u 2019. u Srbiji otvoreno čak dvadeset  hiljada preduzeća. Znanje o knjigovodstvu daje vam mogućnosta da radite u knjigovodstvenim agencija ali i samostalno pokrenete biznis. Sve neophodne veštine da biste postali knjigovođa možete steći pohađanjem adekvatne obuke i sticanjem priznatog sertifikata.
         Još jedno zanimljvo i retko zanimanje koje se izdaja po traženosti jeste frizer za pse i mačke. Nega ljubimca zahteva određeno vreme, sredstva za kupanje, alat za sušenje, četkanje, šišanje… U vreme stvaranja karijere i obezbeđivanja standarda za porodicu, premoreni vlasnici često nemaju snage a ni vremena za svakodnevnu negu svog ljubimca. Tada na scenu stupa “grumer pasa” koji će na najbolji način srediti ljubimca. I ovo zanimanje se može naučiti putem jedinstvenog kursa. Sve popularnija je i profesinalna nege starih lica. Potrebno je samo da završite kurs za profesionalnog negovatelja koji traje par meseca, a koji organizuju ustanove poput popularnog Božidarca.
        Bilo da razmišljate o pokretanju svog posla, ličnom unapređenju ili sticanju kvalifikacija, ustanove kao što je Božidarac će vam pružiti mogućnost da se informišete o različitim praktičnim veštinama koje se danas mogu naći na tržištu kao i da saznate koje talente posedujete i koji posao vam najviše leži. Takođe trebate posećivati različite info dane i radionice kako biste zavirili u buduće zanimanje i nove veštine. Tim povodom u Božidarcu svakog ponedeljka možete zakazati besplatne konsultacije. Kako stići do veština i priznatih sertifikata možete naći na linku ovde.   

 

 

 

Top