Top 10 razloga da postanete grumer pasa

Top 10 razloga da postanete grumer pasa
09.06.2020. Facebook Twitter

Top 10 razloga da postanete grumer pasa
Pofesionalni gruming (grooming) pasa je industrija u velikoj ekspenziji koja pruža stalno zaposlenje mnogim ljubiteljima životinja. Karijera u ovom polju daje brojne prednosti ljubiteljima pasa, uključujući i zahteve za obrazovanjem, stalan posao i prilično dobru zaradu.
Ukoliko razmišljate o karijeri profesionalnog grumera pasa, imajte na umu neke od glavnih razloga koje su kandidate privukli baš za ovo zanimanje:
1. Rad sa psima
Grumeri rade sa psima svaki dan što je svakako veoma privlačno za ljubitelje pasa. Ovo je posao koji zahteva visok stepen kontakta sa životinjama. Grumeri takođe mogu da rade isključivo sa određenom rasom pasa ukoliko tako odluče.
2. Promocija zdravlja kućnog ljubimca
Grumeri pružaju dragocene zdravstvene usluge kao što su podrezivanje noktiju, kupanje, čišenje ušiju i pregled stanja kože. Ukoliko uoče bilo koje neobične promene ili probleme koji su u vezi sa zdravljem ljubimca, mogu da obaveste vlasnika kako bi on potom skrenuo pažnja veterinaru na njih.
3. Fleksibilno radno vreme
Grumeri imaju taj luksuz da naprave raspored rada kakav god žele. Dok mnogi od njih rade uglavnom po tradicionalnom radnom vremenu, neki se pak odlučuju da rade pola radnog vremena ili da putuju na izložbe pasa.
4. Stalno učenje
Grumeri stalno uče nove tehnike i veštine, bilo kroz praksu, od drugih grumera ili u raznim akademijama ili na sajmovima. Takođe, postoje i razni trendovi u frizurama pasa. Stalno se pojavljuje i nova oprema na tržištu, a vrhunski grumeri teže da iskoriste prednosti inovacija dizajniranih tako da poboljšaju kvalitet i efikasnost njihovog rada.
5. Dobra zarada
Grumeri za pse mogu sami da odrede cene za različite vrste šišanja. Cene se zasnivaju na uloženom vremenu i težini tehnike koju zahteva određeni način šišanja. Iskusni grumeri koji imaju solidan broj klijenata mogu da traže više novca za svoje usluge. Izložbeni grumeri koji rade na nacionalnom i evropskom nivou mogu da zarade jako puno za svako šišanje.
6. Specijalizacija
Individualni grumeri mogu da se fokusiraju na pružanje usluga za samo nekoliko određenih rasa ili u nekim slučajevima za samo jednu rasu. Alternativno, mogu da pružaju usluge širim kategorijama kao što su rad sa grupama rasa ili igračkim rasama.
Neki grumeri su se još uže specijalizovali za pružanje usluga nege isključivo psima na izložbama što je posebno unosna opcija ako grumer ima traženi nivo veštine.
7. Obrazovni zahtevi
Grumeri pasa mogu da nauče osnovne tehnike relativno brzo. Neki saloni obučavaju grumere na poslu, ali mnogi programi stručnog usavršavanja takođe pružaju potrebne veštine u roku od nekoliko nedelja ili meseci intenzivne prakse. S obzirom da nije neophodan sertifikat da bi se razvijala karijera u ovom polju, nekoliko opcija za sertifikovanje mogu da poboljšaju profesionalni kredibilitet grumera.
8. Interakcija s klijentom
Grumeri teže da uživaju radeći sa ljubimcima i sa ljudima, a svakako imaju priliku da budu u interakciji i sa jednima i sa drugima. Promovisanje dobrog odnosa sa klijentom mogao bi biti ključni aspekt uspeha grumera.
Vlasnici kućnih ljubimaca mogu postati dobri prijatelji sa grumerom svog ljubimca, na isti način kao što obično postaju prijatelji sa svojim frizerom, što može dovesti do dragocenih preporuka i veza u lokalnoj zajednici.
9. Stalna tražnja
Američko udruženje proizvođača hrane za kućne ljubimce (APPA)  je sprovelo istraživanje 2018. godine koje pokazuje da je 72.13 milijarde dolara na godišnjem nivou potrošeno u industriji kućnih ljubimaca u Sjedinjenim državama. Deo industrije kućnih ljubimaca koji uključuje negu ljubimca je zaradio 6.47 milijarde dolara od ukupne sume.
Novac koji se troši na pružanje usluga kućnim ljubimcima pokazuje da je to jedna od najbrže rastućih grana ove industrije, što dalje pruža odlične mogućnosti grumerima pasa i drugim pružaocima usluga kućnih ljubimaca.
10. Preduzetnička prilika
Gruming pasa je posebno lako dostupna opcija za one koji žele da budu samozaposleni. Grumer može da otvori sopstveni salon ili da postane nezavisni radnik u okviru već osnovanog salona, uz prilično razumno ulaganje sredstava u osnovnu opremu i reklamu.
Druga mogućnost koja postaje sve popularnija je pokretni salon za pse, gde grumer kupuje posebno opremljen kombi i ide u domove klijenata da bi pružio usluge nege.
Božidarac pruža mogućnost pohađanja kursa za profesionalnog grumera u saradnji sa najboljim salonima u gradu. Prijavite se odmah na linku
ovde

Top