Kvalitet će vas uvek izdvojiti

Kvalitet će vas uvek izdvojiti
19.09.2017. Facebook Twitter

Savremeni način života nam nameće da želimo sve da organizujemo što brže i što efikasnije. Vođena tom idejom profesionalna šminkerka Nataša Todorović je odlučila da ne otvara salon već da radi po pozivu i na terenu. Ovim poslom se bavi godinu dana i sa nama je podelila svoje iskustvo koje vam prenosimo i koje bez sumnje može da vam koristi.

Ćao Tamara, da li možeš nešto više da nam kažeš o svom poslu i dosadašnjem iskustvu?


Šminkanje je jedan veoma zahtevan posao, ali pruža mogućnost da ispoljim veštine u umetničkom smislu. Za mene šminkanje predstavlja jedan vid umetnosti i ispunjava me. Sve sam naučila zahvaljujući Božidarcu i profesorki Tijani Baletić. Ovaj zanat obuhvata veliki broj tehnika, pažnje i naravno talenat svakako dosta pomaže da to lakše savladate.

Većina nas je nekada na internetu videlo pre i posle fotografije osobe koju dobro našminkaju i najčešće je doživljaj ,,vau’’, šta možeš da kažeš o šminkanju, a da se ne vidi na prvi pogled?

Potpuno ste u pravu, taj osećaj da klijent bude zadovoljan je nešto što vas tera da se stalno unapređujete i učiti nove ‘’trikove’’, ono što ume da bude manje zanimljivo je činjenica da su žene nekada previše zahtevene, mada sam vremenom naučila da se izborim sa tim.

Kako si pokrenula posao, kako si se pobrinula da klijenti saznaju za tebe?

Kao što ste spomenuli na početku posao sam pokrenula samostalno. Konkurencija je velika ali preporuka je najbolja reklama. Na početku sam krenula preko Fejsbuk stranice a kasnije i preko sajta Lalafo. Iskrena da budem nisam nailazila ni na kakve prepreke i nisam bila uplašena kada sam krenula posao. Sve je lepo u ovom poslu.

Da li si imala podršku? Privatan posao je pun rizika otkud si crpela samopouzdanje pogotovo na početku?

Moja porodica je uvek bila i ostala moj oslonac ali partner je ubedljivo najveća podrška kao i prijatelji. Znanje koje sam stekla u Božidarcu mi je dosta pomoglo. Naučila sam i više nego dovoljno, jer je profesorka bila uvek na raspolaganju što se tiče nedoumica. U skladu je sa tržištem.

Kako si saznala za Božidarac?

U Božidarac sam došla po preporuci i sve što su mi rekli se ispostavilo kao apsolutno tačno.

Šta preporučuješ za kraj čitaocima našeg bloga i budućim polaznicima?

Definitivno anticelulit masažu oklagijama. To je moj predlog i veština koja se traži. Takođe im preporučujem da dođu u Božidarac na obuku, zato što se neće pokajati. Uvek bih preporučila vašu državnu ustanovu svima.

 

Top