Od logopeda do kozmetičara

Od logopeda do kozmetičara
14.09.2017. Facebook Twitter

Ove nedelje smo razgovarali sa Teodorom Drašković, logopedom i kozmetičarskom. 

Draga Teodora da li možemo da te zamolimo da se predstaviš čitaocima bloga ,,Moj Božidarac’’? Šta te pokreće, kako si shvatila da te nega lepote zanima? 

Od svoje sedamnaeste se interesujem za kozmetiku i odgovornije se ophodnim prema svom licu. Neki od načina na koje sam to postizala su odlasci kod kozmetičara, higijensko čišćenje lica ili digitalna komodoekspresija. Moja tadašnja kozmetičarka je bila veoma posvećena svom poslu, a ja sam bila zadovoljna. Radovala sam se svakom odlasku, pratila sam je šta radi, upijala šta govori. Sve mi se to dopalo. U jednom momentu sam pomislila i razumela da bih isto i ja želela da radim. Dopada mi se taj osećaj kada uvidim da sam uspela nekoga da učinim zadovoljnim. Baš to je ono što me pokreće, zadovoljsto koje se pročita na licima onih koji dođu na tretman. Od početka tretmana, ap-šminkanja, preko masaže, pa do kraja - primene maski i ostalih pakovanja, sve je podjednako zanimljivo i u svemu uživam.

Zanimljivo je da si po zanimanju pre kozmetičarke bila logoped, kao što znamo logoped se bavi izazovima sa verbalnim i neverbalnim komunikacijskim smetnjama kod dece i odraslih, otkud promena profesije i kako se to desilo?

Tačno, moje primarno zanimanje bilo posao logopeda, porodici i prijateljima nije bilo jasno zašto bi me interesovalo da postanem kozmetičarka. Kada su saslušali razloge i shvatili da to istinski želim, podržavali su me od upisa kursa pa sve do zaposlenja. U momentu kada sam počela da radim, nastavili su isto da čine, a uz njih, i za nijansu jače to čini i partner. Znači i prija podrška, podstiče me da budem istrajna, da ne odustajem i hrabri me za dalje.

Kako si saznala za Božidarac i koji su tvoji utisci sa ove distance o obuci? 

Kurs za kozmetičara u Božidarcu sam odabrala po preporuci. Preporuka je stigla od kozmetičarke kod koje sam išla na higijensko čišćenje lica. Zadovoljna sam znanjem i sve što sam naučila na kursu za tretmane lica primenjujem u radu. Pominjem i preporučujem Božidarac kad god se ukaže prilika, takođe preporučujem i kurseve koje nisam pohađala vodeći se kvalitetom onog što sam naučila na svom kursu. Super je što vam diploma koje dobijete u Božidracu može koristiti i u inostranstvu.

Koji su tvoji dalji planovi? Čime se trenutno baviš?

Danas sam zaposlena u salonu Dama koji uspešno radi jedanaest i po godina. Nalazimo se u Novom Pazaru, u ulici Mehmeda Alibašića bb. Usluge koje salon nudi su: depilacija, pedikir i manikir, sređivanje noktiju-gel lak, japansko iscrtavanje obrva, solarijum, profesionalno šminkanje, hirurško punjenje usana, botoks, frizerske usluge i tretmani lica. Pored mene i dve koleginice tu je i vlasnica salona koja vodi ceo posao. Iako nisam imala brigu oko pokretanja posla i otvaranja salona, često razmišljam na koji način privući ljude i kako postati i ostati ,,originalan u moru provaljenih fora“. Imam ideja i radujem se da ih primenim u poslu, ali postoji uvek postoji sumnja kako će mušterije reagovati, jer svaki izlazak iz ,,zone komfora“ je rizik.

Koji savet bi dala budućim polaznicima i polaznicima odnosno svim onima koji bi želeli da krenu sa novim ili prvim zanimanjem?

U poslu kao i u životu morate jasno znati šta želite, postaviti cilj, dati rokove i voditi se tim. Morate imati hrabrosti i biti istrajni. Treba vam i podrška, jer ,,u dvoje” je lakše i lepše. Tako sam čula od starijih i čini mi se da ne greše.

Top