Oklagije za kojim je poludeo ceo svet - oblikuju telo i uravnotežuju energiju

Oklagije za kojim je poludeo ceo svet - oblikuju telo i uravnotežuju energiju
20.12.2017. Facebook Twitter
Maderoterapija je oblik masaže pri kome se posebno dizajniranim rekvizitima od drveta, različitih dimenzija i oblika, telo masira i oblikuje. Smatra se holističkom tehnikom koja može stimulisati i balansirati energiju, smanjiti stres i olakšati bolove u mišićima i zglobovima. Upotreba ove terapije se poslednjih godina proširila u estetske svrhe, jer se takođe može koristiti za toniranje tela i za smanjenje lokalizovanih masti. Fenomenalne rezultate daje u borbi protiv celulita, zbog čega je ova metoda postala apsolutnih hit u celom svetu.

Iz ovih razloga, maderoterapija ili masaža oklagijama kako se popularno zove u našoj zemlji, već se primenjuje u mnogim beauty i spa centrima, sa ciljem da oblikuje i formira figuru tela. Svaka sesija traje oko 20 minuta, a stručnjaci kažu da se značajne promene mogu videti već posle treće sesije. Za dugoročne i zadovoljavajuće rezultate, preporučuju kompletan ciklus od 15 terapija.

Maderoterapija počinje sa masažom koja ima za cilj da pripremi kožu i ukloni akumuliranu masnoću. Zatim terapeut primenjuje esencijalna ulja sa specijalnim svojstvima i masira pacijenta, posle čega primenjuje masažu drvenim i specijalno dizajniranim oklagijama.


Rekviziti u maderoterapiji

Rekviziti koji se koriste u maderoterapiji dizajnirani su da se prilagode različitim delovima tela. Izrađeni su od drveta, jer se smatra da je ovaj materijal - jedan od pet elemenata prirode, koji već dugo koriste Istočne kulture u terapeutske svrhe - veoma koristan za zdravlje. Početkom ’90ih godina prošlog veka, ovi instrumenti koji su bili veliki i teški za rukovanje su usavršeni, što je omogućilo da se koriste direktno na koži klijenta. Najčešće korišćena oprema je:

 
  • Gladak valjak - Služi za aktiviranje cirkulatornog i limfnog sistema i olakšava uklanjanje masnih ćelija. Postoje različite vrste valjka koje se biraju u zavisnosti od stanja korisnika.
  • Švedska posuda - Koristi se za tretiranje lokalizovanih područja masnih naslaga kao što su struk, zadnjica, butine ili abdomen.
  • Ploča za oblikovanje - Pomaže u izbacivanju masti i stimuliše eliminaciju toksina. Koristi se za oblikovanje delikatnih područja kože pacijenta.


Primene maderoterapije ili masaže oklagijama

Najpopularniji tretmani maderoterapije su: relaks terapija, anti-celulit terapija, terapija lica, grudi i tela.
  • Maderoterapija tela – Primenjuje se u estetske svrhe, sa ciljem da iscrpe masne naslage i time smanji i modelira figura. Takođe se koristi i da opusti pacijenta i smanjite nivo stresa, kao i da tretirate kontrakture uzrokovane lošim držanjem ili fizičkom aktivnošću, oslobađajući pacijenta nelagodnost kako u mišićima tako i zglobovima.
  • Maderoterapija lica – Glavni efekat ove masaže je učvršćivanje i namenjena je oživljavanje proizvodnje elastina i kolagena, kao i poboljšanju cirkulacije krvi i boje lica.
  • Maderoterpija grudi - Ona služi za učvršćivanje i toniranje poprsja, kao i za oblikovanje i povećanje volumena grudi.
  • Anti-celulitna Maderoterapija - Cilj je eliminisanje masti koja se akumulira u različitim delovima tela, kao što su kukovi, butine ili abdomeni. Ova vrsta masaže aktivira mikrocirkulaciju u tretiranoj oblasti i eliminiše zadržavanje vode. Takođe se koristi za oblikovanje i učvršćivanje zadnjice.

Vođeni idejom da što pre možete da pružate usluge masaže oklagijama uveli smo kurs za mederoterapiju koji traje samo dva dana. Sertfikat naše državne ustanove je proverena garancija kvaliteta kao i nastavni kadar sa višegodišnjim iskustvom. Pozovite nas još danas i saznajte zašto je kurs za maderoterapiju prava obuka za vas.
Top