Nemaš faks? Nema problema. Kako dobro zaraditi bez diplome?

Nemaš faks? Nema problema. Kako dobro zaraditi bez diplome?
23.01.2020. Facebook Twitter

Svedoci smo da sve više ima fakulteta, a sve manje posla za visokoobrazovani kadar. Hiperprodukcija je kojekakvih menadžera, pravnika, ekonomista i sličnih zanimanja za kojih nema posla. Programiranje je sa druge strane komplikovano i zahteva puno truda i ulaganja. Umesto da trošite godine života, energiju i novac na fakultete koji vam ne garantuju zaposlenje treba dobro da razmislite i odlučite se za veštine i znanja koje su isplativa i tražena, a koja možete da steknete relativno brzo.
Predstavljamo vam tri veštine za koje nema zime ni u ovoj ni u narednoj godini, a koje vam pritom ostavljaju mogućnost da radite i samostalno ukoliko to želite.
Prema podacima Agencije za privredne registre samo u 2019. godini broj firmi je porastao za 20.000 i taj trend ne opada što ovu granu čini odličnom prilikom za sve one koju steknu veštinu vođenja poslovnih knjiga. Dobar knjigovođa može da zaradi i preko hiljadu evra mesečno ukoliko ima klijente kojima uspe da napravi uštede na dažbine. Takođe vam ova veštine otvara mogućnost i da radite ovaj posao honorarno kao dodatan izvor prihoda. Kurs u poznatom Božidarcu traje oko dva do tri meseca što ga čini izuzetno atraktivnim imajući u vidu da je priznata državna ustanova sa tradicijom. Dovoljno je da želite da naučite nešto novo zato što ćete na kursu proći od otvaranja firme do podnošenja završnog računa.
Sledeća veština je za one koji hoće apsolutnu slobodu u organizaciji svog radnog dana. Problemi koje donosi savremeni način života i sedenja je doveo do toga da su sve traženije usluge masaže. Ulaganja su minimalna, profesionalni rasklopivi sto za masažu je nešto manje od sto evra. Ako završite sveobuhvatni kurs masaže na Božidarcu moćićete da radite relaks ali i terapeutsku masažu već za dva meseca. Cene po tretmanu se kreću od 15 evra pa naviše. Mogućnost za rad su ogromne od kuće, u salonima, inostranstvu, sportskim centrima, lux letovalištima jer je masaža postala potrebra, a ne luksuz.
Danas kažu pakovanje prodaje proizvod zato ukoliko imate neka osnovna znanja rada na računaru, imate smisla za lepo idealno je da ih iskoristite i uđete u svet grafičkog dizajna. Grafički dizajn je svuda oko nas, on utiče na to kako doživljavamo boje, fotografije, fontove i ilustracije i pruža nam pregršt mogućnosti za posao u raznim oblastima. Najvažniji je odabir kvalitetne obuke, koji će vas osposobiti da sa lakoćom pravite postere, etikete, vizit karte, reklame i razna druga grafička rešenja. Ubrzani kurs traje oko dva meseca i izuzetno treba da vam bude bitno da predavač ima iskustva na tržištu odnosno da se na bavi nepotrebnim teoretisanjem. U Božidarcu su za ovaj sve traženiji kurs angažovali vrhunskog profesionalnog dizajnera koji već godinama radi.
Prilikom odabira načina na koji stičete znanja j veštine počev od knjigovodstva, preko masaže do grafičkog dizajna važno je da vodite računa o kvalitetu kursa, dužini trajanja i naravno da sertifikat koji na kraju dobijete bude priznat. Istražite još danas kurseve koju mogu da ti promene život i omoguće veću slobodu, više stalnih ili dodatnih prihoda. Istraži odmah kako do veština koje se traže na linku ovde

Top