Оклагије за којим је полудео цео свет - обликују тело и уравнотежују енергију

Оклагије за којим је полудео цео свет - обликују тело и уравнотежују енергију
20.12.2017. Facebook Twitter
Мадеротерапија је облик масаже при коме се посебно дизајнираним реквизитима од дрвета, различитих димензија и облика, тело масира и обликује. Сматра се холистичком техником која може стимулисати и балансирати енергију, смањити стрес и олакшати болове у мишићима и зглобовима. Употреба ове терапије се последњих година проширила у естетске сврхе, јер се такође може користити за тонирање тела и за смањење локализованих масти. Феноменалне резултате даје у борби против целулита, због чега је ова метода постала апсолутних хит у целом свету.

Из ових разлога, мадеротерапија или масажа оклагијама како се популарно зове у нашој земљи, већ се примењује у многим беаутy и спа центрима, са циљем да обликује и формира фигуру тела. Свака сесија траје око 20 минута, а стручњаци кажу да се значајне промене могу видети већ после трец́е сесије. За дугорочне и задовољавајуће резултате, препоручују комплетан циклус од 15 терапија.

Мадеротерапија почиње са масажом која има за циљ да припреми кожу и уклони акумулирану масноц́у. Затим терапеут примењује есенцијална уља са специјалним својствима и масира пацијента, после чега примењује масажу дрвеним и специјално дизајнираним оклагијама.


Реквизити у мадеротерапији

Реквизити који се користе у мадеротерапији дизајнирани су да се прилагоде различитим деловима тела. Израђени су од дрвета, јер се сматра да је овај материјал - један од пет елемената природе, који вец́ дуго користе Источне културе у терапеутске сврхе - веома користан за здравље. Почетком ’90их година прошлог века, ови инструменти који су били велики и тешки за руковање су усавршени, што је омогуц́ило да се користе директно на кожи клијента. Најчешц́е коришц́ена опрема је:

 
  • Гладак ваљак - Служи за активирање циркулаторног и лимфног система и олакшава уклањање масних ц́елија. Постоје различите врсте ваљка које се бирају у зависности од стања корисника.
  • Шведска посуда - Користи се за третирање локализованих подручја масних наслага као што су струк, задњица, бутине или абдомен.
  • Плоча за обликовање - Помаже у избацивању масти и стимулише елиминацију токсина. Користи се за обликовање деликатних подручја коже пацијента.


Примене мадеротерапије или масаже оклагијама

Најпопуларнији третмани мадеротерапије су: релакс терапија, анти-целулит терапија, терапија лица, груди и тела.
  • Мадеротерапија тела – Примењује се у естетске сврхе, са циљем да исцрпе масне наслаге и тиме смањи и моделира фигура. Такође се користи и да опусти пацијента и смањите ниво стреса, као и да третирате контрактуре узроковане лошим држањем или физичком активношц́у, ослобађајуц́и пацијента нелагодност како у мишиц́има тако и зглобовима.
  • Мадеротерапија лица – Главни ефекат ове масаже је учвршц́ивање и намењена је оживљавање производње еластина и колагена, као и побољшању циркулације крви и боје лица.
  • Мадеротерпија груди - Она служи за учвршћивање и тонирање попрсја, као и за обликовање и повец́ање волумена груди.
  • Анти-целулитна Мадеротерапија - Циљ је елиминисање масти која се акумулира у различитим деловима тела, као што су кукови, бутине или абдомени. Ова врста масаже активира микроциркулацију у третираној области и елиминише задржавање воде. Такође се користи за обликовање и учвршћивање задњице.

Вођени идејом да што пре можете да пружате услуге масаже оклагијама увели смо курс за медеротерапију који траје само два дана. Сертфикат наше државне установе је проверена гаранција квалитета као и наставни кадар са вишегодишњим искуством. Позовите нас још данас и сазнајте зашто је курс за мадеротерапију права обука за вас.
Top